Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 03:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sokinsats-inledd-efter-forsvunnen-20-aring/

Sverige

Sökinsats inledd efter försvunnen 20-åring

En 20-årig kvinna från Skåne har varit försvunnen i en vecka. Polisen tror att hon kan ha utsatts för ett brott och nu inleder frivilliga en sökinsats efter kvinnan.

TT Text

Polisen har vädjat om tips och analyserar informationen som kommit in från allmänheten. Men någon sökinsats är än så länge inte planerad från polisens sida.

– Vi kan inte göra det på måfå, sade polisens presstalesperson Robert Loeffel till TT på fredagen.

Polisen har dock haft patruller på plats i området under lördagen, rapporterar Kristianstadsbladet.

– Vi håller på med dörrknackning och lite annat i ärendet. Det handlar om inre spaning, säger John Sjöblom, inre befäl vid polisen i Kristianstad, till tidningen.

Men efter ett privat initiativ inleddes ändå en sökinsats under lördagen, som leds av sökorganisationen Fikk.

– Vi bistår med insatser under dagen och har skickat dit tre insatsledare som ska koordinera de frivilliga på plats, säger Peder Schillerström Bruun, representant för Fikk, till TT under lördagsförmiddagen.

Kvinnan sågs senast i Tollarp sydväst om Kristianstad fredagen den 22 november. Sökinsatsen koncentreras därför till det området. 

– Fikk kommer först och främst att fokusera på en två kilometers radie från platsen där kvinnan försvann. Men även ett område mer söderut med tätare skog. Skogarna kommer vi att söka av först och främst, säger Peder Schillerström Bruun.

Enligt Kristianstadsbladet var det runt 25 personer som hade slutit upp för att delta i eftersöket av kvinnan under lördagsförmiddagen.

Läs mer: 20-årig kvinna försvunnen – polisen misstänker människorov 

Ämnen i artikeln

Skåne
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt