Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-23 17:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sportplan-kraschat-utanfor-varberg/

Sverige

Sportplan kraschat utanför Varberg

Ett sportflygplan kraschade vid flygfältet på Getterön i Varberg på söndagens förmiddag. Två personer var ombord och förts från platsen med ambulans, men ska inte var allvarligt skadade.

Rätta artikel

– Efter start ska planet ha havererat, enligt uppgift. Räddningstjänst och ambulans finns för att bistå de som är på platsen, säger Sjöfartsverkets flygräddningsledare Fredrik Hermansson.

Det är ett sportflygplan med två personer i som slagit ner vid Getteröns flygfält där Varbergs flygklubb håller till. Larmet kom till Sjöfartsverket klockan 11.20.

Johan Klasson, segelflygschef på Varbergs flygklubb, säger att olyckan inträffade i samband med starten från flygfältet då maskinen plötsligt gick ner och slog i marken.

– De hade inte alls kommit långt, säger han. 

De två som befann sig i planet, en motorseglare av typen TMG, fördes till sjukhus med ambulans. Enligt Johan Klasson var båda vid medvetande och den ena personen kunde gå själv till ambulansen. En av dem var pilot och medlem i Varbergs flygklubb.

Vad som har orsakat olyckan är okänt. Varbergs flygklubb kommer att kontakta haverikommissionen som får utreda händelsen. 

Flygfältet har stängts av, uppger Johan Klasson.