Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 12:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sprangning-i-marken-i-malmo-metallock-lyfte/

Sverige

Explosion i marken i Malmö – metallock lyfte

Vid 23-tiden fick polisen flera larm om en hög smäll i Malmö. Polisen misstänker att en sprängladdning exploderat i ”någon typ av brunn eller hål i marken”

– Metallocket som täckte hålet har lyfts och låg bredvid hålet, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen i Skåne. 

Sent på lördagskvällen larmade flera personer polisen i Malmö om en hög smäll. Polisen ryckte ut och kunde snart lokalisera platsen för explosionen.

– Vi är på en plats i Gullviksborg och Hermodsdal. Där har vi hittat ursprungsplatsen för smällen, säger Rickard Lundqvist. 

Enligt polisen har sprängladdningen exploderat i någon typ av hål i marken eller brunn. 

– Det kan vara en vattenledning, servisledning eller något annat, vi vet inte riktigt. Men metallocket har lyfts upp och ligger bredvid. Vi tror att det som har detonerat har legat i hålet och att metallocket har lyfts av tryckvågen, säger Rickard Lundqvist. 

Vad för explosivt föremål det rör sig om är för tidigt att säga, enligt polisen. 

Händelsen ska inte ha orsakat några större materiella skador och inga personer ska ha skadats i samband med explosionen. 

– Det är rubricerat som skadegörelse. Vi misstänker att någon person har satt det explosiva föremålet där. Det ska skickas på analys för att ta reda på vad det är, säger Filip Annas, presstalesperson polisen Region Syd vid 12.30-tiden på söndagen.