Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Spritnotor gömdes i Bryssel

Maten redovisades på bolaget i Göteborg. Alkoholnotan hamnade i Bryssel. Efter muthärvan i Göteborg sätts nu ytterligare en skattefinansierad verksamhet under lupp.

Dryckesnotor skickades till bolaget i Bryssel medan mat- och boendenotor stannade på kontoret i Göteborg. Sveriges Radio P4 Göteborg har tittat närmare på den skattefinansierade lobbyorganisationen West Sweden, bland annat dess representation, och funnit flera exempel där mat och dryck från samma tillfälle redovisas på olika bolag.

När de konfronterar vd Kjell Peterson med en öl- och vinnota på drygt 6.000 kronor för ledningen tycker han inte att själva alkoholförtäringen är uppseendeväckande.

– Vi har inte sådana begränsningar. De får gärna dricka vin om de vill.

Styrelsen, med nytillträdde ordföranden Robert Hammarstrand (S) i spetsen, har också initierat en intern granskning.

Han säger till P 4 Göteborg att det är naturligt att göra en översyn eftersom mycket har förändrats de senaste 20 åren. Hammarstrand tog över ordförandeposten efter Göran Johansson (S) som, jämte Kjell Peterson, funnits med i verksamheten sedan starten 1992. West Sweden fungerar som Västsveriges länk till Bryssel och uppgiften är att ro hem EU-stöd till regionens kommuner

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.