Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 05:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/stadsmissionen-haller-oppet-aven-for-den-med-hosta-ingen-ska-behova-bo-pa-gatan/

SVERIGE GÅR SAMMAN

Stadsmissionen håller öppet – även för den med hosta: “Ingen ska behöva bo på gatan”

Peter är noga med att tvätta händerna. "Jag tvättar dem med tvål och vatten så ofta jag kan och har möjlighet". säger han.
Peter är noga med att tvätta händerna. "Jag tvättar dem med tvål och vatten så ofta jag kan och har möjlighet". säger han. Foto: Anette Nantell

Stockholms stadsmissions akutboende för män tar emot runt 80 hemlösa dagligen. Under den senaste veckan har antalet ökat – och man fortsätter att hålla dörrarna öppna även för dem med symtom som hosta.

– Vi får bortse från oss själva, annars har de här människorna ingenstans att sova, säger Cornelia Bratt, ombud på Stockholms stadsmission.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.