Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-14 18:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/stal-bil-rammade-garageport-somnade-och-greps/

Sverige

Stal bil, rammade garageport, somnade – och greps

Den hiskeliga färden tog sin början i Majorna och slutade på Norra Hamngatan i Göteborg.

På kort tid misstänks en man i 40-årsåldern ha gjort sig skyldig till inte mindre än sex brott. Sedan somnade han och greps.

Vid tvåtiden i natt larmades polis till Seglaregatan i Majorna i Göteborg. Boende där hade då blivit vittnen till hur en man använt en bil som murbräcka för att utan att öppna porten köra rakt ut ur ett garage.

Garageporten var enligt polisens händelserapport helt demolerad och polispatrullen började leta efter bilen med förare i området.

– Det är flera bilar och även en mc som har blivit utsatta för inbrott och skadegörelse, säger Stefan Gustafsson vid Göteborgspolisen.

Strax därpå hörde ytterligare vittnen av sig och berättade om en man som sov i en bil vid Norra Hamngatan i city. Bilen var densamma som den som setts köra genom garageporten och vid inspektion uppvisade den skador som stämmer med vad som kan förväntas under omständigheterna.

Den sovande mannen greps och är nu misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, drograttfylleri, grov olovlig körning, smitning från trafikolycka, inbrottsstöld ur bil samt skadegörelse.

– Han har inte kunnat höras ännu. Vi måste vänta några timmar för vi kan inte hålla förhör med någon som är så grundligt drogpåverkad, säger Gustafsson.

Hur lyckades han köra rakt igenom en garageport?

– Det vet jag inte, men det har nog sin förklaring i att han var så drogpåverkad. Om han var så påverkad att han somnade så kan man ju räkna ut hur hans tankar gick i övrigt.