Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-26 09:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/stall-star-i-brand-i-uppsala-hastar-befaras-brunnit-inne/

Sverige

Stall i brand i Uppsala - flera hästar innebrända

En brand har brutit ut i ett stall utanför Uppsala. Räddningspersonal på plats har fått branden under kontroll, men flera hästar har brunnit inne. 

Tio räddningsenheter befinner sig på plats vid branden som brutit i ett stall utanföra Uppsala. 

– Inledningsvis var spridningsrisken stor, det är därför vi är så pass många på plats, men nu har vi branden under kontroll, säger Jonas Fröjmark, ledningsbefäl, räddningstjänsten Storstockholm. 

Kringliggande fastigheter bedöms säkra, och det finns enligt räddningstjänsten inga uppgifter på att personer ska ha behövt evakueras. Det finns inte heller uppgifter om personskador, men ett antal hästar har brunnit inne. 

– Man vet inte om det är några hästar som har lyckats fly, men eventuellt är det fem hästar som har brunnit inne, säger Pär Olsson vid polisen region Mitt till TT.

Orsaken till branden är ännu inte klarlagd, men tros kan ha startat av en blixt som slagit ner i samband med ett åskoväder som rört sig över Uppsala under kvällen.

– Fastigheten går inte att rädda, utan kommer att brinna ner. Vårt fokus är att se till att branden inte sprider sig, säger Jonas Fröjmark.