Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Stefan Löfven nobbar Almedalen i sommar

Stefan Löfven under Almedalsveckan i fjol.
Stefan Löfven under Almedalsveckan i fjol. Foto: Nicklas Thegerström

Grängesberg/Falun. Statsminister Stefan Löfven ställer in sin medverkan i årets Almedalsvecka på Gotland. Han ska i stället resa runt i landet.

– Jag tänker ägna hela Almedalsveckan åt att träffa folk som kanske aldrig skulle besöka en politikervecka, men likväl borde få sina röster hörda i politiken, motiverar Stefan Löfven.

Stefan Löfven är för närvarande på rundresa i landet och passerade på torsdagen Dalarna. I samband med ett kvällsmöte i Grängesberg meddelade statsministern att han inte tänker delta under politikerveckan i Almedalen senare i år.

Motiveringen är att många som inte arbetar med politik eller bor på Gotland har svårt att resa till Visby och delta i den politiska diskussionen på plats. Därför tänker han göra något annat i år.

– Jag vill besöka arbetslösa som söker jobb, pensionärer som har svårt att få vardagen att gå ihop och de som arbetar hårt när så många andra av oss har ledigt. Det är dags att fler viljor från förorter och bruksorter, landsbygd och skärgård, får ta större plats i svensk politik, skriver statsministern på Facebook.

På pressträffen i Grängesberg är Löfven dock noga med att understryka att beslutet inte ska uppfattas som en bojkott av Almedalsveckan.

– Detta är på intet sätt någon bojkott av Almedalen. Sannolikt kommer jag att vilja tala där nästa är, säger statsministern enligt TT.

Stefan Löfven kommer att ersättas av finansminister Magdalena Andersson som ska hålla tal från Almedalens scen under Socialdemokraternas dag.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.