Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-12-05 16:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/stodet-till-studieforbundet-ibn-rushd-stoppas-efter-sista-minuten-beslut/

SVERIGE

Stödet till studieförbundet Ibn Rushd stoppas efter sista minuten-beslut

Islamiska Sunnicentret – ofta omtalad som Bellevuemoskén – är en av de samverkanspartners som studieförbundet Ibn Rushd har anmält till Göteborgs stad. Centret har tydliga åsikter om kvinnors klädsel.
Islamiska Sunnicentret – ofta omtalad som Bellevuemoskén – är en av de samverkanspartners som studieförbundet Ibn Rushd har anmält till Göteborgs stad. Centret har tydliga åsikter om kvinnors klädsel. Foto: Anders Hansson

Efter ett sista minuten-beslut har Göteborgs stad valt att återigen hålla inne bidraget till det muslimskt inriktade studieförbundet Ibn Rushd.

Partiet Demokraterna vill stoppa stödet och hänvisar till att en av Ibn Rushds nya samverkanspartners anlitar föreläsare som förkunnar att 12–13-åriga flickor som inte täcker sitt huvud kommer till helvetet.

– Vi är såklart bekymrade kring en del av medlemsorganisationerna. Nu får vi mer tid att titta på dem, säger förvaltningsdirektör Michael Ivarson.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in