Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 16:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/stodet-till-studieforbundet-ibn-rushd-stoppas-efter-sista-minuten-beslut/

SVERIGE

Stödet till studieförbundet Ibn Rushd stoppas efter sista minuten-beslut

Islamiska Sunnicentret – ofta omtalad som Bellevuemoskén – är en av de samverkanspartners som studieförbundet Ibn Rushd har anmält till Göteborgs stad. Centret har tydliga åsikter om kvinnors klädsel.
Foto: Anders Hansson

Efter ett sista minuten-beslut har Göteborgs stad valt att återigen hålla inne bidraget till det muslimskt inriktade studieförbundet Ibn Rushd.

Partiet Demokraterna vill stoppa stödet och hänvisar till att en av Ibn Rushds nya samverkanspartners anlitar föreläsare som förkunnar att 12–13-åriga flickor som inte täcker sitt huvud kommer till helvetet.

– Vi är såklart bekymrade kring en del av medlemsorganisationerna. Nu får vi mer tid att titta på dem, säger förvaltningsdirektör Michael Ivarson.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.