Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Stökig natt i hela landet

Det har varit en stökig natt med mycket fylla och misshandel runtom i hela landet.

I Båstad fick en person halva örat avbitet och i Göteborg blev en man skuren med en flaska i ansiktet. Flera fall av hot mot eller våld mot tjänsteman har också rapporterats sedan berusade personer hamnat i bråk med ordningsvakter eller polis.

Främst är det de många fylleristerna som hållit polisen sysselsatt. På flera håll i landet har polisens fylleceller vara fullbelagda. Det har varit stökigare än en vanlig lördagkväll, men inte värre än en vad det brukar vara på juldagen, uppger flera distrikt.

– Juldagen har blivit en stor festhelg, säger Lennart Hornemark vid länskommunikationscentralen i Malmö.

Per Bäckström vid Gotlandspolisen jämför natten med en sommarnatt.

– Det är mycket mer att göra än en vanlig helg. Vi har haft fullbelagt i arresten.

Kylan har i viss mån dämpat juldagsfirandet något, men i kombination med de många berusade har den också skapat extra arbete för polisen.

– När det är så kallt kan det bli farligt, säger Kent Lind, vakthavande befäl på polisen i Falun. Vi har plockat upp en hel del som lagt sig att sova i snödrivor.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.