Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Stökiga grupper på nyår omringade kvinnor i Malmö

Polisen i Malmö observerade att det på nyårsnatten var ”ganska stora gäng med killar som drog runt och var allmänt stökiga” enligt informationsdirektören Lars Förstell. Det finns dock inga uppgifter om att några kvinnor blivit sexuellt antastande, enligt Malmöpolisen.

Enligt medieuppgifter ska gängen ha omringat berusade tjejer. De unga männen beskrivs som ensamkommande flyktingungdomar som har uppträtt på ett sätt som uppfattats som obehagligt av kvinnorna.

– Vi stoppade dem och pratade med dem, och även med tjejerna. De tyckte att det var obehagligt, men ingen gjorde gällande att de skulle ha blivit ofredade, och ingen har gjort någon anmälan mig veterligt, säger Lars Förstell.

Läs också: Polisen mörkade övergrepp i Kungsträdgården

Enligt Förstell gjordes en ”anteckning av fenomenet” i avrapporteringen från ett arbetslag till ett annat, för att man skulle ha ögonen på om det dök upp igen.

– Det var för att vi ska kunna ha det under bevakning i andra sammanhang när det är mycket folk ute och rör sig, säger Lars Förstell.

Läs också: Otal sexuella ofredanden i Kalmar

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.