Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 16:30

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/stopp-for-is-rekryter-kan-ge-okat-hot-mot-sverige/

SVERIGE

Stopp för IS-rekryter kan ge ökat hot mot Sverige

Bild 1 av 4 IS har försvagats och är mindre attraktivt för radikaliserade personer i Europa. Irakiska styrkor pressade i början av veckan tillbaka IS från områden utanför staden Fallujah, 65 kilometer från huvudstaden Bagdad.
Foto: Rwa Faisal AP
Bild 2 av 4 Bryssels flygplats Zaventem i mars i år.
Foto: Geert Vanden Wijngaert
Bild 3 av 4 Turkisk polis vaktar på Sultanahmet i Istanbul.
Foto: OZAN KOSE
Bild 4 av 4 Fransk polis vid ett kafé som attackerades i Paris.
Foto: KENZO TRIBOUILLARD

Turkiet har stoppat den svenska strömmen av rekryter till terrorsekten IS. Sedan i februari har ingen svensk lyckats ta sig igenom landet till Syrien och Irak, enligt DN:s källor. Samma trend gäller hela västvärlden och nu uppmanar terrorsekten sina anhängare att i stället slå till på hemmaplan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.