Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Stopp i spårvagnstrafiken i Göteborg

Spårvagnstrafiken i Göteborg strulade rejält på söndagsmorgonen. En nedriven kontaktledning vid Drottningtorget orsakade ett totalstopp för spårvagnstrafiken vid Centralstationen. Och när det en kort stund senare blev strömlöst vid hållplatsen Ullevi Norra såg det mörkt ut för trafikläget.

– Det blir bara värre, nu har vi blivit av med strömmen vid Ullevi Norra också, så för stunden har vi ingen trafik mellan Brunnsparken, Korsvägen och Redbergsplatsen. Det är helt lamslaget, sade Cesar Kakolewski vid Västtrafiks störningsjour till Göteborgs-Posten.

Västtrafik arbetade under morgonen för fullt med att lägga om spårvagnstrafiken och sätta in ersättningsbussar. Vid 9-tiden hade strömmen kommit tillbaka och problemet med kontaktledningen var åtgärdat och vagnarna kunde börja rulla som vanligt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.