Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-01 01:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/stoppad-sjukpenning-kan-vara-en-fordel-for-den-sjukskrivna/

SVERIGE

Stoppad sjukpenning kan vara en fördel för den sjukskrivna

”Det är en påminnelse till regeringen och Försäkringskassan om de negativa aspekterna med sjukskrivning”, säger Pathric Hägglund.
Foto: Pressbild

Försäkringskassan stoppar allt fler sjukskrivningar, vilket har uppmärksammats den senaste veckan. Nu ger sig Riksrevisionen in i debatten. I en rapport som publiceras på tisdag dras slutsatsen att indragen sjukpenning i genomsnitt inte påverkar personers hälsa negativt och att chansen att den sjukskrivna blir kvar på arbetsmarknaden ökar.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.