Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 21:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/stor-husbrand-utanfor-nykvarn/

Sverige

Stor husbrand utanför Nykvarn

En stor villa utanför Nykvarn började på torsdagskvällen brinna kraftigt.

TT Text

Strax före midnatt var det ännu oklart om någon befann sig i byggnaden.

– Någon ringde in och sade att de sett rök från villan, men när vi kom till platsen rasade branden för fullt och hade spridit sig till en bil, en husbil och närliggande byggnader. Taket hade rasat in så vi hade ingen möjlighet att se om någon fanns i byggnaden, säger Daniel Lundin, operativ chef på Södertörns brandförsvar.

I stället fick räddningstjänsten koncentrera insatserna på att begränsa branden och förhindra ytterligare spridning.

– Vi har den under kontroll så den kommer inte sprida sig, men den är ännu inte släckt. Villan, en bil och en husbil har helt brunnit upp, säger Daniel Lundin.

På grund av att det brann kraftigt när räddningstjänsten kom till platsen gick det inte att avgöra var och hur branden startat.

Ämnen i den här artikeln:

Nykvarn
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt