Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-05 22:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/stor-polisinsats-i-jonkoping-en-svart-skadad/

Sverige

Stor polisinsats i Jönköping – en man död

En man i 40-årsåldern fördes till sjukhus efter att ha skjutits i stadsdelen Råslätt i Jönköping. Han förklarades senare död. 

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

TT Text

Polisen fick larm vid 17.30-tiden på torsdagen om att en person kunde ha drabbats av ett våldsbrott. Flera patruller skickades till platsen, där en man påträffades skadad utomhus. 

– Det är ganska allvarliga skador, sade Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen inledningsvis till TT.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans, där han senare förklarades död. Polisen var på plats vid sjukhuset för att säkerställa att sjukvården kan arbeta ostört.

Enligt SVT Nyheter Jönköping ska händelsen ha inträffat vid en lekplats i ett bostadsområde. Vittnen uppger att mannen sköts med flera skott.

Ingen person har gripits. Polisen har inlett en förundersökning om mord och spärrat av platsen, men vill inte svara på om de har någon misstänkt.

– Jag vill inte svara på det, utan kan bara säga att vi inte har någon frihetsberövad, säger Thomas Agnevik till TT.

Polisen uppger att de har tagit ”en del föremål i beslag men inte ett vapen” och flera personer är kallade till förhör.

– Under insatsens gång har ett antal personer hämtats in till förhör. Exakt vilken roll de har i ärendet, om de är vittnen eller blir misstänkta vet jag inte. Det kan bli aktuellt med åklagarkontakt om någon eller några skulle vara intressanta som eventuella gärningsmän, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen, till DN.

Han tror att det rör sig om tre–fyra personer som ska höras.

Vid 23.30-tiden på torsdagskvällen var polisen fortfarande kvar på platsen. 

– Platsen är fortsatt avspärrad och tekniker är på plats. De är kvar och jobbar för att säkra teknisk bevisning, säger Torbjörn Lindqvist.

Polisen uppmanar personer som gjort iakttagelser vid platsen att ta kontakt för att berätta vad de vet.