Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-09 23:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/stor-raddningsinsats-efter-vattenskoterkrock/

Sverige

Räddningsinsatser efter dubbla vattenskoterkrockar

En person fick föras till sjukhus efter att två vattenskotrar krockat i Östhammars kommun norr om Uppsala. En timma senare inträffade ytterligare en olycka utanför Karlstad när en vattenskoter kolliderade med en gummibåt. Även där skadades en person.

TT Text

Räddningstjänsten i Uppsala larmades till platsen strax efter klockan tolv på midsommarafton. 

- Vi har en pågående insats med livräddning. Det är en allvarlig incident, säger ett befäl på Sjö- och flygräddningscentralen i Göteborg som leder arbetet till Upsala Nya Tidning.

En person fördes med ambulans till sjukhus för vård, skadeläget är okänt.

En timma senare, vid 13-tiden, kom ett larm om ännu en olycka om att en vattenskoter och en gummibåt hade kolliderat i vattnen utanför Karlstad. Räddningstjänst, polis, sjöräddning och sjukvårdsresurser kallades olycksplatsen.  

Enligt Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen, inträffade olyckan söder om Rävön i Vänern. 

En person skadades efter att ha färdats bakom en vattenskoter i en badring som sedan kolliderade med en båt. Enligt Sjö- och flygräddningscentralen ska det däremot inte röra sig om allvarliga skador.

– Personen var vaken och talbar. Det var inga livshotande skador, säger Lina Toresson.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt