Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Stor skogsbrand rasar i Dalarna

Sedan 17-tiden på fredagen har en skogsbränd härjat i Trängslet i Dalarna.
Sedan 17-tiden på fredagen har en skogsbränd härjat i Trängslet i Dalarna. Foto: Moras brandkår

En stor skogsbrand rasar i Älvdalens kommun i Dalarna. Fem stationer från räddningstjänsten, militär och hemvärnet arbetar med att släcka branden.

– Just nu är den inte under kontroll, men den sprider sig inte lika snabbt längre, säger Johan Szymanski, räddningschef på Moras brandkår.

Vid 17-tiden på fredagen bröt en skogsbrand ut i Trängslet i Dalarna, området som brinner är på kvällen 800 gånger 700 meter.

– Området som brinner är ett militärt skyddsområde, säger Johan Szymanski på Moras brandkår. 

Fem stationer från räddningstjänsten arbetar med släckningen tillsammans med militären och ett 20-tal personer från hemvärnet. 

– Vi har en helikopter som vattenbombar för fullt också, säger Johan Szymanski.

Foto: Moras brandkår

Räddningstjänsten har ingen prognos för när branden kan vara under kontroll, de kommer fortsätta arbeta med släckningen hela natten.

– Vi kommer jobba åtminstone till i morgon bitti. Vid 02-tiden blir vi avlösta av nya stationer.

Inga människor har evakuerats eller hotas av brandens spridning uppger räddningstjänsten.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.