Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Stor sökinsats efter person över bord från Finlandsfärja

Other: Hasse Holmberg/TT

En stor svensk-finländsk sjöräddningsinsats ägde natten mot måndagen rum söder om Åland, där en person fallit över bord från en färja. Insatsen blåstes av utan att personen hittats.

Natten mellan söndagen och måndagen föll en person av okänd anledning över bord från Tallink Siljas färja Serenade när denna befann sig söder om Åland. Vädret var vid tillfället bra.

En stor sjöräddningsinsats inleddes strax efter klockan 01.00 med enheter från både Finland och Sverige. Två helikoptrar deltog, dels från Sjöfartsverket i Norrtälje, dels från Sjöräddningscentralen i Åbo. Dessutom deltog flera färjor.

– Det råkade finnas fyra passagerarfärjor i området där det hände, så vi använde alla fyra färjornas räddningsbåtar, säger Torbjörn Enroth, operator på Sjöräddningscentralen i Åbo.

Händelsen inträffade på finländskt territorialvatten i nordligaste Östersjön, strax norr om fyren Bogskär, som ligger sju mil söder om Mariehamn på Åland.  

Räddningsinsatsen blåstes av ungefär klockan 05.00 utan resultat.

Var personen som hamnade i vattnet är hemmahörande var på måndagsmorgonen inte känt av vare sig Sjöräddningscentralen eller rederiet.

– Vi har ännu inte fått någon identitet på personen, säger Janis Pavuls, kommunikationschef på Tallink Silja.

Silja Serenade har enligt rederiets information plats för 2.852 passagerare och trafikerar rutten Stockholm–Helsingfors via Mariehamn på Åland.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.