Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Stora skillnader i vårdkvalitet

Dödligheten har minskat vid stroke, hjärtinfarkt och bröstcancer. Samtidigt har behandlingen blivit effektivare vid exempelvis höftfrakturer och reumatism.

Men variationerna i kvalitet i olika delar av landet är fortfarande stora, enligt Socialstyrelsen och Sveriges Kommuner och Landsting som för tredje året i rad presenterar öppna jämförelser av hälso- och sjukvårdens kvalitet och effektivitet.

Undersökningen konstaterar även att antibiotikaanvändningen bland svenskarna är alldeles för hög. Förra året fick mer än 2,3 miljoner svenskar antibiotika.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.