Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Stora störningar i tågtrafiken

Ett elfel har orsakat förseningar i tågtrafiken söderut från Stockholms central på tisdagsmorgonen. Ett fallande stenblock uppges ligga bakom felet, enligt Trafikverket. 

– Vi kan bara köra på ett spår mellan Flemingsberg och Södertälje vilket innebär att det blir förseningar. Just nu ligger det på ungefär 30 minuter på vissa tåg, säger Denny Josefsson, presskommunikatör vid Trafikverket. 

Elfelet inträffade vid 06–tiden och påverkar trafiken på Södra stambanan ner mot Malmö och Göteborg. 

När reparatörer kom till platsen visade det sig att det var ett fallande stenblock från taket i en tågtunnel som orsakat elfelet som slog ut trafiken.

– Vi kommer att ta dit en tunnelexpert för att se om det finns risk för fler ras, och sedan ta ställning till hur vi gör, säger Denny Josefsson.

Resenärer uppmanas att hålla sig uppdaterade via SJ:s hemsida eller Trafikverket.

– Det kan bli fortsatta förseningar under dagen tills felet är avhjälpt. Senare under förmiddagen får vi ta beslut om att leda om tåg och om man ska ställa in vissa sträckor, säger Denny Josefsson. 

Enligt Trafikverket påverkas tågen på sträckorna till och från Stockholm och Nyköping, Norrköping, Malmö, Köpenhamn, Hallsberg, Göteborg, Karlstad, Oslo, Eskilstuna och Arboga.

Reparatörer är på plats och prognosen för när trafiken kan gå i normal kapacitet är klockan 13.00, uppger Trafikverket.  

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.