Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Storbråk på asylboende i Pajala

Ett större bråk mellan ett trettiotal personer utbröt på ett asylboende i Pajala i Norrbotten vid 20-tiden på torsdagskvällen.

Det var vid 20-tiden på torsdagskvällen som polisen i Norrbotten fick in ett larm om att ett större bråk hade brutit ut på ett asylboende i Pajala.

Personalen sökte skydd i ett intilliggande hus.

– Vi kom fram vid 22-tiden och är kvar med tre patruller och det är lugnt på platsen nu, säger Patrik Linder som är vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten till DN vid 23-tiden.

Det finns inga uppgifter om att någon skulle ha skadats och enligt polisen har inga vapen använts.

Boendet har omkring 90 rum och ligger nära de centrala delarna av samhället.

Ett mindre bråk mellan sex personer utbröt på ett annat asylboende i Stenungsund på torsdagskvällen men det kunde avbrytas av polisen utan att någon fick föras till sjukhus.

Det var vid 19.40-tiden på kvällen som polisen fick larm om att ett bråk pågick på ett boende för asylsökande i Stenungsund.

Ambulans och väktare skickades också till platsen.

Enligt polisen i Västra Götaland kunde bråket snabbt avbrytas och två personer omhändertogs eftersom de var berusade. Ytterligare några fick lättare skador men behövde inte uppsöka sjukhus för vård.

Vid 21-tiden kunde polisen lämna platsen.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.