Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-07 10:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/strategerna-johan-ingero/

”Jag skulle säga att vi har ett kulturkrig, som i grunden handlar om perspektiv. Att svensk politik och även svenska medier ser det mesta genom ett medelklassfilter”, säger Johan Ingerö (KD).
Svensk politik

Johan Ingerö (KD): Konfliktnivån i politiken i dag är inte ofarlig

Han är känd som en av de mest hårdföra debattörerna i sociala medier.

Men i DN:s nya intervjuserie om partierna och framtiden varnar Kristdemokraternas strateg Johan Ingerö för att debatten kan spåra ur under det kommande decenniet.

– Jag kan känna en viss oro över våldshandlingar eller våldsvågor som är en följd av en polariserad debatt, säger han.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 3 ”Populism är inte bra i sig. Däremot kan det vara en nyttig påminnelse om att man har diskuterat fel saker som makthavare”, säger Johan Ingerö.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 2 av 3 I Almedalen 2009 lanserade dåvarande KD-ledaren begreppet ”Verklighetens folk”. ”Det var det som gjorde att jag blev intresserad av KD”, säger Johan Ingerö.
Foto: Söden Andersson
Bild 3 av 3 Så här kan KD-strategen Johan Ingerö hämta inspiration i vardagen: Genom att rensa stuprännor. Han är uppvuxen i betongen, men bor i hus norr om Stockholm sedan 2002. Trädgårdsarbete är något han uppskattar.
Foto: Lisa Mattisson