Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 22:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/strategerna-mattias-karlsson/

”Vi har väldigt ensidigt fokuserat på allt som är dåligt med invandringen”, säger Mattias Karlsson (SD).
”Vi har väldigt ensidigt fokuserat på allt som är dåligt med invandringen”, säger Mattias Karlsson (SD). Foto: Lotta Härdelin
SVENSK POLITIK

Mattias Karlsson (SD): Vi har inte råd att vara kaxiga även om vi är störst

Sverigedemokraterna vill forma ett konservativt regeringsalternativ under 2020-talet.

Då krävs en ödmjuk inställning, trots höstens opinionsframgångar, enligt SD:s ideolog Mattias Karlsson.

– Vi förstår att vi kanske inte är förstahandsvalet för M och KD, vi är väl snarare något slags kvart-i-tre-ragg, säger han i DN:s intervjuserie om det nya decenniet.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 5 ”I grund och botten har partiet grundats för att åstadkomma en viss samhällsförändring. Om den sker på bekostnad av partiets storlek ser inte jag det som ett stort problem”, säger Mattias Karlsson.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 2 av 5 Moderatledaren Ulf Kristersson ändrade sig till sist och hade i december 2019 ett möte med SD:s Jimmie Åkesson. Mattias Karlsson beskriver mötet som historiskt – och en möjlighet att nå majoritet i nästa val.
Foto: Roger Turesson
Bild 3 av 5 ”Vi förstår att vi kanske inte är förstahandsvalet för M och KD”, säger Mattias Karlsson.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 4 av 5 Mattias Karlsson hämtar inspiration till sitt jobb när han går promenader med sin hund, blandrasen Freke. Döpt efter fornnordiske Odens ulv Freke ”den glupske”. Här är de ute och går hemma i trakterna runt Norrhult-Klavreström i Småland.
Foto: Lotta Härdelin
Bild 5 av 5
Foto: Lotta Härdelin