Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-11 03:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/striden-om-sigtuna/

Sverige

Striden om Sigtuna

Bild 1 av 4 Adrian Sahlberg och Eric von Stockar vänder sig emot nedläggningen av Herrgården och avsättningen av sex husföräldrar. De valde Sigtuna för den varma stämningen på hemmet och ser med oro på höstens nya ­ordning med särskilda hempedagoger.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 2 av 4 Erik Belfrage, styrelseordförande, och Margret Benedikz, rektor, vägrar att gå med på föräldraupprorets krav.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 3 av 4 Några av de många som är delaktiga i ”Save SSHL” är Matz Blesserholt, förälder (till vänster), och Ludmila Larsson, mormor (mitten). De vill avsätta rektorn, förnya styrelsen och behålla hemföräldrarna.
Foto: Nicklas Thegerström
Bild 4 av 4 Astrid von Stockar, förälder till Eric von Stockar på Herrgården, utmanade styrelseordförande Erik Belfrage utanför skolans aula i lördags eftermiddag. Astrid von Stockar är initiativtagare till ”Save SSHL”, gruppen som vill sparka rektor.
Foto: Nicklas Thegerström

Efter turbulensen på Lundsberg stormar det nu även på internatskolan Sigtuna. Flera fall av misshandel och ­påstådda sexuella trakasserier har resulterat i stängda elevhem och ny pedagogik. Nu protesterar föräldrar mot skolledningens reformer och kräver rektorns avgång. DN skickade reportern Björn af Kleen för att ta temperaturen på de ­svallande känslorna.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in