Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 11:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/strommen-pa-vag-tillbaka-i-halmstad/

Sverige

Strömmen på väg tillbaka i Halmstad

Flera tusen hushåll i Halmstad blev under torsdagskvällen strömlösa efter någon form av explosion i ett ställverk som slog ut elen. Som mest var drygt 8 000 kunder drabbade, enligt Halmstads Energi och Miljö AB (Hem).

TT Text

Under natten började elen komma tillbaka till kunderna, men Hem skriver på sin Facebook-sida att det kan ta ytterligare några timmar.

”Vi från Hem försöker nu på olika sätt hitta vägar att få ut ström förbi det skadade ställverket för att så många kunder som möjligt ska få tillbaka strömmen så fort det bara går. Vår jourpersonal arbetar på med den uppgiften”, skriver Åsa Montan, kommunikatör på Hem.

”Förhoppningsvis får fler strömmen tillbaka de kommande timmarna.”

Larmet om en brand i ställverket kom strax efter klockan 22 på torsdagskvällen. Räddningstjänsten kallades till platsen, men lämnade vid midnatt området.

– Det var inte mycket vi kunde göra där och det fanns ingen spridningsrisk, säger Peter Stened på räddningstjänsten till TT.

Personal från Hem tog över bevakningen på platsen.

”Den ena enheten har brunnit och är mycket skadad men även enhet nummer två har gått sönder, varför Hem inte vågar gå in och åtgärda utan Eons inspel. Det kan göra större skada än nytta om vi försöker starta upp en skadad enhet”, skriver Åsa Montan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt