Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-27 09:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/studio-dn-29-april-hur-lange-kan-stefan-lofven-gladja-sig-at-opinionslyftet-for-s/

SVENSK POLITIK

Studio DN 29 april: Hur länge kan Stefan Löfven glädja sig åt opinionslyftet för S?

Lasse Bengtsson och Sanna Björling programleder Studio DN

Onsdagens avsnitt av den fördjupande nyhetspodden, som tar upp de färska opinionssiffrorna från DN/Ipsos, finns ute nu i DN-appen och på olika poddplattformar.

DN Text

I DN/Ipsos väljarbarometer för april fortsätter stödet för Socialdemokraterna uppåt: partiet ökar med hela 4,7 procentenheter, Vänsterpartiet, som ökat fyra mätningar i rad, vänder nedåt. Vad beror ökningen för (S) på – och hur länge kan den väntas hålla i sig?

I dagens avsnitt av den nyhetsfördjupande DN-podden pratar programledaren Lasse Bengtsson med DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg om hur partisympatierna påverkats av coronakrisen och av de olika uppgörelserna om åtgärdspaket.

– Socialdemokraterna var själva ett krisparti för inte så länge sedan. Sedan kom en större kris, säger Ewa Stenberg.

Läs mer: Ewa Stenberg: Tre skäl till att partiet rest sig

STUDIO DN  
Hur länge kan Stefan Löfven glädja sig åt opinionslyftet för S?
0:00 / 14:40

Podden är gratis för alla. Lyssna i DN-appen eller på Radioplay eller andra poddplattformar.

I DN-appen kan du välja att ladda ner och lyssna offline. Ladda ner Dagens Nyheters app för iOS här och för Android här. Information om alla poddavsnitt finns r.

Lyssna också på: Studio DN 8 april: Politiskt ledarskap i kris

Ämnen i artikeln

Ipsos
DN podcast
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt