Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Studio DN: Klimatförnekaren som troligen blir president i Brasilien

Johan Hilton, Johar Bendjelloul, Hanna Fahl och Karin Eriksson.
Johan Hilton, Johar Bendjelloul, Hanna Fahl och Karin Eriksson. Foto: Beatrice Lundborg

Inget vinter-OS i Stockholm 2026, högerpopulist går mot seger i det brasilianska valet och journalisten som försvann på den saudiska ambassaden i Istanbul. Det och mycket mer i veckans Studio DN.

Brasilien ska välja en ny president och ex-militären Jair Bolsonaro har mycket goda möjligheter att vinna valet. DN:s korrespondent Henrik Brandão Jönsson berättade direkt från Rio de Janeiro om vilka konsekvenser det kan få. En seger för Bolsonaro kommer troligen få allvarliga konsekvenser för den globalt viktiga regnskogen i Brasilien. 

Fler journalister har redan mördats under 2018 än under hela 2017 och DN:s utrikeschef Pia Skagermark beskrev hur journalistiken påverkas. Vissa områden blir svårare att bevaka. Säkerhetsarbetet blir viktigare. Under de senaste tio åren har respekten för journalister urgröpts, inte minst av att journalister pekas ut som fiender. Nu senaste försvann en mycket känd journalist från Saudiska ambassaden

I Stockholm har allianspartierna gjort upp med Miljöpartiet. Viktor Barth-Kron berättade om ett inställt OS, ett Nobelcenter inte kommer byggas på Blasieholmen och inväntade en svekdebatt. 

Programledare: Johar Bendjelloul och Karin Eriksson. Tekniker Oliver Bergman. Producent Augustin Erba.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.