Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-16 10:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/studio-dn-nederlanderna-vinner-eurovision-imorgon/

Sverige

Studio DN: Nederländerna vinner Eurovision imorgon

Nederländernas Duncan Laurence framträder under den andra semifinalen i Eurovision song contest. Foto: Sebastian Scheiner/AP

Nya händelser i Knutby, klimatfrågan som är het men osynlig i EU-valet och så har experterna klart för sig vem som vinner Eurovision. Det är ämnena för veckans Studio DN. 

DN Text

Den uppländska orten Knutby är tillbaka på kartan – femton år efter mordet, mordförsöket och intrigerna som skakade om Sverige. Vad är det egentligen som har hänt nu? DN:s reporter Viviana Canoilas berättar om den senaste veckans händelser. 

Klimatfrågan har aldrig varit hetare men trots att det bara är en dryg vecka till EU-valet är det… Ganska tyst från de politiska partierna. Hur kommer det sig? Och kommer det brinna till under den sista valrörelseveckan? Ewa Stenberg förklarar hur klimatet kan vara den viktigaste frågan för väljarna, utan att de märks i utspelen. 

Och så är det dags för Eurovision song contest i Tel Aviv. DN:s Hanna Fahl kommer och berättar varför det är både folkfest – och blodigt allvar. Hon avslöjar även vilken nation som är extremt favorittippad.