Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-02-18 06:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/studio-dn-sensationell-vandning-i-thailand-ordkrig-italien-frankrike-och-nya-ljud-pa-dn/

Sverige

Studio DN: Sensationell vändning i Thailand, ordkrig Italien-Frankrike och nya ljud på DN

Foto: GEORGES GOBET

Den thailändska kungens syster kandiderar till premiärministerposten, Frankrike kallar hem sin ambassadör från Italien och nya ljudtjänster i DN-appen. 

Rätta artikel

Relationerna mellan Frankrike och Italien är sämre än på många år. Konflikten mellan de två länderna har eskalerat de senaste dagarna. Pia Gripenberg, DN:s Brysselkorrespondent reder ut hur de gula västarna nu har blivit en del i ordkriget.

I Thailand är det olagligt att kritisera den kungliga familjen. Den nya kungen ska krönas i maj, men nyss kom beskedet att kungens syster ställer upp i valet om premiärministerposten. Det här är en kullkastning av de etablerade parterna i thailändsk politik. Torbjörn Peterson, reporter på DN och tidigare Asienkorrespondent, förklarar de nya konfliktlinjerna som uppstått. 

Du som lyssnar på DN:s poddar kan nu också lyssna på utvalda reportage i DN inlästa av ljudboksinläsare. Allt du behöver göra är att ladda ner (eller om du redan har den, uppdatera) DN:s app. Där finns poddar, reportagen och Anna Åberg, chef för DN.se berättade om de nya funktionerna. 

Programledare: Johar Bendjelloul. Producent: Augustin Erba. Tekniker: Oliver Bergman, Bauer Media.