Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-05 15:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/studio-dn-special-carl-bildt-for-vita-huset-ar-kampen-mot-kina-viktigare-an-kampen-mot-viruset/

SVERIGE

Studio DN Special Carl Bildt: ”För Vita huset är kampen mot Kina viktigare än kampen mot viruset”

Dagens avsnitt av den fördjupande nyhetspodden - som är ett förlängt extraavsnitt – finns ute nu i DN-appen och på olika poddplattformar.

DN Text

Coronakrisen är den första stora krisen i en värld där USA inte längre är given ledare. Vad innebär det? Världen står inför en megakris, menar den tidigare utrikesministern Carl Bildt i en intervju med Sanna Björling i ett extralångt Studio DN Special.

– Om vi inte har ett globalt svar på en global utmaning så riskerar vi att förlora.

STUDIO DN  
Carl Bildt: ”Vi i Sverige har mästrat andra länder”
0:00 / 36:39

Carl Bildt konstaterar i intervjun att president Trumps agerande utgör en stor risk för världssamfundet:

– I Vita huset verkar det som om kampen mot Kina är viktigare än kampen mot viruset. Vad det kommer att leda till i förlängningen vet vi inte, men risken är ju att det leder till fördjupade spänningar.

Podden är gratis för alla. Lyssna i DN-appen eller på Radioplay eller andra poddplattformar.

I DN-appen kan du välja att ladda ner och lyssna offline. Ladda ner Dagens Nyheters app för iOS här och för Android här. Information om alla poddavsnitt finns r.

Ämnen i artikeln

DN podcast
Carl Bildt
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt