Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 12:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/stulna-cyklar-satts-i-samband-med-malmomord/

Sverige

Stulna cyklar sätts i samband med Malmömord

Polisens avspärrningar på Ystadsgatan i Malmö i lördags. Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen i Malmö söker nu uppgifter om två misstänkta gärningsmän som ska ha mördat en tonårspojke och skottskadat en annan. Enligt polisen ska de två misstänkta gärningsmännen ha lämnat platsen på stulna cyklar.

Det var vid 22-tiden i lördags (9/11) som två tonårspojkar besköts när de befann sig på Ystadsgatan vid Möllevångstorget i centrala Malmö. En av dem avled sedan av sina skador medan den andre skadades svårt.

På onsdagen gick polisen ut med en efterlysning av två gärningsmän, en klädd i ljusa kläder och den andre i mörka, som sedan gett sig av från platsen på en svart damcykel respektive en vit cykel.

Enligt polisen ska männen ha cyklat Sofielundsvägen, Claesgatan samt och Ystadsgatan i riktning öster ut mot Nobelvägen. 

”En av cyklarna har hittats vi kan inte vara tydligare än så i nuläget”, skriver åklagaren Magdalena Tesfai i ett sms till DN.

Polisen misstänker att cyklarna är stulna och uppmanar dem som blivit av med en cykel att höra av sig.