Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Sug efter tågbiljett till midsommar

Suget efter biljetter för resor kring midsommarhelgen har tagit fart, både för tåg, buss och flyg. SJ och Swebus sätter in extra resurser för att klara anstormningen.

– Som det ser ut nu är det mer tryck inför midsommar än det brukar vara. Vi vet inte varför, men det känns som om det är mer aktiviteter i Sverige i år, med fler festivaler och uppträdanden med kända artister ute i landet, säger Ingvar Ryggesjö, pressinformatör vid Swebus.

Resemönstret är att svenskarna åker från storstäderna under midsommarhelgen.

– Hårt tryck på resor är det bland annat till ostkusten med Västervik och Öland i spetsen, till Dalarna och till olika platser på Västkusten och Bohuslän och runt Halmstad, säger Ryggesjö.

Hos SJ är suget störst efter biljetter från Stockholm till Skåne och Jämtland, men även till Göteborg, Sundsvall, Falun-Mora och Norrland. Alla tillgängliga tåg sätts in, och två extra avgångar sätts in från Mora söndagen efter midsommardagen.

SAS har flest inrikesresenärer på sträckorna från Arlanda till Malmö, Göteborg, Luleå och Umeå. Bokningsnivån är ungefär som i fjol.

Även utrikeslinjerna fylls.

– Det är väldigt välbokat faktiskt, säger Malin Selander, pressansvarig vid SAS.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.