Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Svampplockande man i Örnsköldsvik hittad

Mannen som försvann i skogen i Bjästa i Örnsköldsvik när han plockade svamp har hittats.

– Han hittades för tio minuter sedan och flygs nu till sjukhus, säger Mats Andersson, polis vid ledningscentralen på Region Nord.

 

Kamraterna var ute och plockade svamp i Bjästa vid Hålviken, som ligger ett par mil från Örnsköldsvik, på fredagseftermiddagen. De kom ifrån varandra vid 19-tiden och när kompisen gick tillbaka till bilen var mannen inte där. Kompisen började då leta efter mannen.

Polisen larmades vid 20-tiden och sökandet efter mannen påbörjades. Sökandet har försvårats eftersom mannen inte har sin mobiltelefon med sig. 

Efter en stund trappade polisen upp sökandet och ett stort sökpådrag med helikopter, hundpatrull och Hemvärnets motorcyklar sattes in.

Vid klockan 00.30 hittades mannen. 

– Vi hittade mannen för tio minuter sedan. Han hittades av en helikopter och flygs nu med helikoptern till sjukhus, säger Mats Andersson. 

Hur är mannens skadeläge? 

– Jag fick precis in uppgifterna och vet inte så mycket mer och jag vet inte heller exat var mannen hittade, säger Mats Andersson.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.