Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 02:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/svart-for-arbetsgivare-att-sakerhetsprova-anstallda/

Sverige

Svårt för arbetsgivare att säkerhetspröva anställda

Foto: Janerik Henriksson / TT

Efter att ett av de ledande städföretagen i Norden dömdes till böter för att ovetandes ha anställt personer utan arbets- och uppehållstillstånd, skärpte de sina rutinerna för bakgrundskontroller.

– Vi har samsyn med polisen om att det i dag har blivit mycket svårare att få raka och skriftliga svar från Migrationsverket om det råder osäkerheter kring ett uppvisat tillstånd, säger bolagets högsta företrädare Dalia Ramzi.

Städ- och servicebranschen har ett stort behov av att rekrytera personal. För dem är arbetskraftsinvandringen en viktig fråga.

– Vi har stora behov och ser vår bransch som ett viktigt första steg in på den svenska arbetsmarknaden för personer med utländsk bakgrund. Arbetskraftsinvandringen är också viktig för vår kompetensförsörjning, säger Dalia Ramzi, vd för Allianceplus, ett företag som genom upphandling vunnit flera avtal om städuppdrag i polismyndighetens lokaler.

Läs mer: Saknade uppehållstillstånd – fick städjobb hos polisen

Sedan det upptäcktes att tre av företagets anställda som städade i gränspolisens lokaler innanför säkerhetskontrollen på Arlanda saknade både arbets- och uppehållstillstånd har man skärpt kontrollen och rutinerna kring den säkerhetsprövning de enligt lag är skyldiga att göra av sina anställda. Man har också anställt en person som granskar och verifierar de dokument som visas upp av de personer som man avser att anställa. Dalia Ramzi uppger att det även alltid görs individuella intervjuer.

– Nu kräver vi alltid originalhandlingar. Men svårigheten ligger i att dubbelkontrollera med Migrationsverket som numera hänvisar till Gdpr och menar att de inte kan ge oss svar. Men råder det minsta tveksamhet kring äktheten av dokumenten får inte kandidaten något jobb hos oss längre, säger Dalia Ramzi.

Dalia Ramzi. Foto: Pressbild

Det finns heller inget system som varskor arbetsgivaren om att en individs arbetstillstånd går ut – eller om personen i fråga i Migrationsdomstolen förlorar sin rätt att uppehålla sig och arbeta i Sverige.

– Det har också blivit mycket svårare att få raka och skriftliga svar från Migrationsverket om det råder osäkerheter kring ett uppvisat tillstånd, det behövs också någon form av reglering för hur en säkerhetsprövning ska gå till, säger Ramzi, som tillägger att i Danmark har man i år ändrat reglerna så att det är myndigheternas ansvar att informera arbetsgivaren om eventuella förändringar.

Veronica Jansson, vd på företaget Valida, som gör med bakgrunds- och säkerhetsprövningar för rekrytering till känsliga befattningar – både för offentlig verksamhet och privata företag, är djupt bekymrad.

– Säkerhetsskyddslagen i sig är bra. Men efterlevanden fungerar inte. Arbetsgivarna har oftast inte den kompetens som krävs för att göra en säkerhetsprövning värd namnet, säger hon.

Problemet är att det är upp till arbetsgivarna att bedöma hur säkerhetsprövningen ska ske.

– Vi ser exempel på att stora företag med stora behov av att anställa folk gör säkerhetsprövningar i form av gruppintervjuer - bara för att kunna checka av att det är gjort, säger Veronica Jansson som bekräftar att även när det gäller anställningar som omfattas av säkerhetsskydd så finns det brister i hanteringen.

”De flesta arbetsgivare saknar den kompetens som krävs för att göra adekvata säkerhetsprövningar”, säger Veronica Jansson, VD på Valida. Foto: Raphael Stecksén

Enligt henne behövs det någon form av reglering för hur en säkerhetsprövning ska gå till. Syftet med den är bland annat att skydda Sverige från terrorism, organiserad brottslighet, spioneri.

– Utförs inte kontrollerna på rätt sätt är de inte värda någonting.

Orsakerna till att det brister är inte bara en brist på kompetens - utan också läget på arbetsmarknaden.

– I till exempel städ- och servicebranschen handlar det ofta om stora volymer människor som ska anställas. Det måste ofta gå fort, för att man har krav på sig att snabbt leverera den tjänst som man sålt.

En annan risk Veronica Jansson ser är att den person som ska säkerhetspröva andra sällan själv är säkerhetsprövad.

– Det finns exempel på vänskapskorruption. Problemet är stort, utbrett och känt, inte minst i hamnar och på flygplatser som ju är extremt känsliga platser om man vill värna rikets säkerhet.

Läs mer: 

Inga krav på styrkt identitet för att få samordningsnummer

Moderaterna: ”Sverige har tappat kontrollen”