Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 16:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/svensk-frivard-gors-om-i-grunden-hardare-krav-pa-villkorligt-frigivna/

SVERIGE

Svensk frivård görs om i grunden – hårdare krav på villkorligt frigivna

Lennart Palmgren, direktör med ansvar för frivården, besöker Högsboanstalten i Göteborg, där säkerhetsansvariga Sara Nordberg håller i nyckelknippan.
Foto: Tomas Ohlsson

Om sex månader skärps villkoren för de som släpps ut ur fängelse. Kriminalvården kallar det den största förändringen av brottsbalken sedan 1962.

De villkorligt frigivna ska följas upp hårdare med fler fotbojor och drogtester, och den som missköter sig löper större risk att bli inlåst på nytt.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.