Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-08 18:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/svensk-motstandskraft-vid-krig-ska-starkas/

SVERIGE

”Väpnat angrepp på Sverige kan inte uteslutas”

7 min 27 sek. Alla måste klara en vecka utan hjälp i kris. Och ett väpnat angrepp kan inte uteslutas. Se ett utdrag ur Försvarsberedningens presskonferens.
Bild 1 av 1 Utredaren Björn von Sydow presenterar rapporten Motståndskraft, om utformningen av det civila försvaret 2021-2025 under en pressträff i Rosenbad.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Svensk sjukvård måste stärkas avsevärt och den enskilde måste kunna klara sig själv i en vecka under en kris. Det skriver försvarsberedningen i sin delrapport som i dag lämnats till försvarsminister Peter Hultqvist (S).

Ryssland är det stora hotet och förslagen kräver att årliga miljardbelopp satsas.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.