Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Svensk seger i sommelier-VM

Svenske Andreas Larsson vann årets sommelier-VM på den grekiska ön Rhodos. Han kan nu titulera sig bäst i världen i att kombinera vin och mat, vinteori och praktisk vinservering.

Efter en krävande lördag med avancerade prov, såväl teoretiska som praktiska, samlades deltagarna från 37 länder för presentation av de fyra finalisterna. Det visade sig att förhandsfavoriterna hade klarat sig igenom nålsögat. Frankrike, England, Schweiz och Sveriges Andreas Larsson kom att göra upp om den åtråvärda titeln, som förändrar ens yrkesliv för all framtid.

Inför ett massivt pressuppbåd, världens ledande vinpersonligheter och en stor publik var det till sist Andreas Larsson som korades till världens bäste sommelier 2007.

- En dröm går i uppfyllelse, jag har tränat så hårt för detta och vill tacka alla vänner, kollegor, familj och restaurang PM & Vänner för allt stöd. Jag är helt överlycklig, sade Andreas Larsson efter tävlingen.

Bild

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.