Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-17 04:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/svenska-bonor-och-odlat-kott-framtidens-mat/

Sverige

Svenska bönor och odlat kött – framtidens mat

Pappa Henrik och barnen Sigrid och Albert får smaktesta forskaren Sophia Wasséns proteinprodukter vid middagsbordet.
Pappa Henrik och barnen Sigrid och Albert får smaktesta forskaren Sophia Wasséns proteinprodukter vid middagsbordet. Foto: Peter Claesson

Göteborg. Odlat kött, lupiner, insekter och svenska bönor. Det är några ingredienser när 14 projekt tävlar om vad som kan bli framtidens klimatsmarta mat. Inom kort utses vinnare som lyckats hitta alternativa proteiner som är goda.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in