Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 15:26

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/svenska-kyrkan-byter-namn-utomlands/

Sverige

Svenska kyrkan byter namn utomlands

Svenska kyrkans internationella verksamhet vill göra det lättare för människor att förstå vilka de är och går från och med i dag under ett nytt namn – Act Svenska Kyrkan.

Rätta artikel

Namnbytet, med ordet Act i början som på engelska betyder agera, är enligt kyrka en del av en större satsning för att kännedomen om Svenska kyrkans internationella arbete ska öka, uppger Svenska kyrkan i ett pressmeddelande.

”Det behövs för att öka engagemanget och insamlingen, så att vi kan fortsätta att försvara människors värdighet och rättigheter runt om i världen”, säger Erik Lysén, chef för Act Svenska kyrkan i ett pressmeddelande.

Den internationella verksamheten kommer fortsätta att arbeta på samma sätt som tidigare.

Ämnen i den här artikeln:

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt