Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 20:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/sverige-vard-for-palestinsk-givarkonferens/

Sverige

Sverige värd för palestinsk givarkonferens

Sverige och Jordanien stod värd för en digital givarkonferens till stöd för palestinska flyktingar, skriver Regeringskansliet i ett pressmeddelande.

TT Text

Fler än 100 länder deltog i mötet som hölls virtuellt på tisdagen. Länderna som deltog har utlovat stöd på sammanlagt 130 miljoner dollar (motsvarande runt 1,2 miljarder kronor) till FN:s hjälporganisation för palestinska flyktingar, UNRWA, skriver utrikesdepartementet i ett mejl till TT.

UNRWA bistår över 5,6 miljoner palestinska flyktingar i Jordanien, Libanon, Syrien och Palestina med humanitärt stöd, bland annat skolgång och sjukvård.

”UNRWA utför en viktig humanitär gärning och har en stabiliserande effekt på en region som är hårt drabbad av konflikt och extremism. UNRWA:s hälsokliniker har varit avgörande för att bekämpa covid-19-pandemin”, säger Peter Eriksson (MP), minister för internationellt utvecklingssamarbete, i pressmeddelandet.

Ämnen i artikeln

Palestina
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt