Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Sverigedemokraterna 30 år och Lego inte så giftigt i veckans Studio DN

Other: Beatrice Lundborg

Programledarna Karin Eriksson och Johar Bendjelloul om framgångshistorien för det som numera är Sveriges tredje största parti. Kinesisk storpolitik och Studio DN guidar också dig till OS.

Sverigedemokraterna fyller 30 år i dagarna och Karin Eriksson har följt med Jimmie Åkesson under lång tid och berättar om partiets resa från 90-talet till den senaste veckans händelser. DN:s vetenskapsredaktör Maria Gunther berättar hur lego malts ner och doppats i magsyra för att vi ska få veta hur giftigt det blir. Hur många legobitar måste treåringen gnaga ner för att få problem med kadmiumhalter? Och historien om den svenske förläggaren Gui Minhai som fastnat i Kina, tagen av säkerhetspolis inför ögonen på svenska diplomater. Inför OS svarar Martin Fransson på vad vi har att se fram emot, hur vi följer OS och Torbjörn Peterson analyserar OS politiska betydelse genom att gå tillbaka till Koreakriget. 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.