Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Sveriges värsta hyresvärdar kartlagda

De låter husen förfalla, trakasserar hyresgästerna och höjer hyrorna godtyckligt. Hyresgästföreningen har kartlagt Sveriges värsta värdar.

Tidningen Hem & Hyra har bett Hyresgästföreningen att ta fram landets värsta hyresvärdar. På tidningens svarta lista hamnar hyresvärdar som missköter sig grovt.

En del av värdarna missköter sina fastigheter så att det är farligt att bo där, andra trakasserar sina hyresgäster med hot, ogiltiga uppsägningar eller intrång i lägenheterna, skriver tidningen.

Några hyresgäster tvingas leva med mögel och kackerlackor.

– De är överallt. Till och med i kylskåpet. En gång fick jag en i munnen när jag drack mjölk, säger en hyresgäst till Hem & Hyra.

Det finns också exempel på värdar som höjer hyran kraftigt och som vägrar att förhandla om hyresnivån trots att de måste, enligt lagen. Tidningen skriver också om hyresvärdar som inte betalat sina räkningar vilket lett till att el, vatten och värme stängs av i fastigheten.

Här hittar du Hem & Hyras svarta lista.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.