Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Tåg startade sex bränder i Värmland

Ett förbipasserande tåg startade sex olika bränder i Värmland under måndagseftermiddagen. 

– Det är troligen några bromsar som har legat på och skapat gnistbildning som åkte in i skogen. Men föraren verkar ha märkt det ganska fort, säger Marko Heikkinen, insatsledare vid Bergslagens räddningstjänst.

Bränderna startade längs den cirka en mil långa sträckan mellan Nykroppa och Asphyttan, några kilometer söder om Filipstad, vid 16-tiden på måndagen. Vid 21-tiden var alla bränder släckta.

– Jag har lämnat över arbetet till skogsägarna nu så att vi ska ha bevakning över natten. Det är inga större bränder och vi hade tur att det kom lite regn också, säger Marko Heikkinen.

Bränderna ska ha varit av olika storlekar – den längsta på cirka 150 meter. En helikopter hjälpte till med släckningsarbetet, något som SVT Värmland också rapporterat om. Inga människor eller fastigheter skadades i branden.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.