Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Tågkrock i Mora – bommarna fungerade inte

En kvinna är allvarligt skadad sedan ett godståg kört på hennes bil vid en korsning i centrala Mora på torsdagsförmiddagen, skriver Dala-Demokraten. Vittnesmål talar för att bommarna inte har fungerat.

– Bilen släpades med ungefär 70 meter från kollisionspunkten. Det finns vittnesuppgifter som tyder på att det varit problem med bommarna, att de inte varit nere, säger Johan Szymanski, räddningsledare vid Mora brandkår, till Dala-Demokraten.

Enligt polisen var föraren vaken efter olyckan, som inträffade vid halv tio. Också polisens händelserapport innehåller uppgift om defekta bommar, men någon anmälan är ännu inte gjord. Den skadade kvinnan var fastklämd i sitt fordon och togs loss av räddningstjänsten.

E45 stängdes kort av under räddningsarbetet, men var snart åter framkomlig. Tågtrafiken till och från Mora strand är tills vidare stoppad fram till dess att tåg, räls och bommar har kontrollerats, men efter drygt en och halv timme hade bilen bärgats till polisen.

Trafikverket har personal på plats och har inlett en utredning av olyckan. Myndigheten hänvisar resenärer till sina respektive tågbolag för eventuella ändringar i resplanerna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.