Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Sverige

Tågstopp Stockholm–Göteborg under tisdagsförmiddagen

Det råder under tisdagen stora förseningar i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg på grund av en tidigare olycka.

Vid 11-tiden är trafiken åter i gång på västra stambanan, men det råder fortfarande stora förseningar. Orsaken är en olycka som inträffade söder om Töreboda vid 07.30-tiden.

På  sträckan mellan Skövde och Töreboda stoppades all trafik.

– Det kommer att orsaka förseningar i trafiken mellan Stockholm och Göteborg under förmiddagen, konstaterade Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket.

Stoppet påverkade både regionala tåg och snabbtåg. För SJ berördes uppskattningsvis åtta tåg. Några ersättningsbussar sattes inte in.

– Vi ser förseningar på som mest en och en halv timme i nuläget, sade Carl-Johan Linde, presskommunikatör på SJ, någon timme efter olyckan.

De passagerare som drabbades hade möjlighet att boka om eller boka av kostnadsfritt, enligt presstjänsten.

I princip alla försenade tåg har stått stilla vid någon station eller annan plattform någonstans på västra stambanan.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.