Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-25 07:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tagtrafiken-pa-stambanan-rullar-igen/

Sverige

Tågtrafiken på stambanan rullar igen

Trafiken på västra stambanan mellan Stockholm och Göteborg har öppnats. Men det kan dröja innan tågen kör enligt tidtabell igen.

TT Text

Ett arbetsfordon spårade ur mellan Skövde och Töreboda under natten. Bärgningsarbete har pågått på platsen på morgonen och fordonet har kunnat lyftas bort från den växel där missödet inträffade.

Olyckan orsakade skador på växeln, men under förmiddagen har den kunnat repareras.

– Nu flyter trafiken på båda spåren mellan Skövde och Töreboda igen, säger Denny Josefsson, informatör på Trafikverket.

Olyckan har orsakat stora störningar i tågtrafiken. En del tåg har fått ledas om och för andra har delar av sträckan ersatts med bussar. Även om spåren nu är öppna kan det dröja innan man hinner hämta in alla förseningar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt