Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 08:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tank-om-det-gar-runt-fyra-helt-olika-gang-och-valdtar/

SVERIGE

”Tänk om det går runt fyra helt olika gäng och våldtar”

1 min 34 sek. Malmö har de senaste sex veckorna drabbats av flera misstänkta grova våldtäkter. Med den senaste blir det fyra stycken. Frågan väckts om kvinnors säkerhet på gator och torg i staden..

MALMÖ. Under natten till fredagen ska en kvinna ha överfallits och våldtagits av flera män i Malmöstadsdelen Högaholm. Det är den fjärde misstänkta grova våldtäkten utomhus i staden på sex veckor. Otryggheten bland kvinnor ökar nu i staden.

– Jag går aldrig ut och handlar på kvällen längre. Här finns flera kriminella gäng, går man ut och säger något i tidningen får de veta direkt, säger en 18-årig kvinna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.