Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Taxichaufför anklagades för smitning

En taxibil körde på en man vid Högfjällshotellet i Sälen strax innan klockan två på natten. Enligt samtal som kom in till SOS Alarm från personer på plats ska taxichauffören ha smitit. 

Polisen ser dock inte händelsen som en smitning då chauffören ringde in och rapporterade vad som hänt, skriver Dalademokraten på sin hemsida.

– Det var upprörd stämning på platsen, så taxichauffören åkte bort en bit och kontaktade polisen. Vi fick larmet från SOS och var på plats efter åtta minuter, men innan vi kom fram hade taxichauffören hört av sig, säger Björn Mattsson, vakthavande befäl vid dalapolisen, till tidningen.

Mannen som blev påkörd skadade foten och fördes till Mora lasarett för kontroll. Det är oklart hur allvarligt skadad han är.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.