Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-13 08:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/nyheter/sverige/tegnell-om-dodstalen-forskrackligt-hog-siffra-jag-tror-ingen-hade-kunnat-dromma-om-att-vi-skulle-na/

SVERIGE

Tegnell om dödstalen: ”Förskräckligt hög siffra jag tror ingen hade kunnat drömma om att vi skulle nå”

Anders Tegnell, statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten och Svante Werger, rådgivare på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.
Anders Tegnell, statsepidemiolog vid Folkhälsomyndigheten och Svante Werger, rådgivare på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ytterligare 12 personer med covid-19 har registrerats som avlidna i Sverige under det senaste dygnet, visar Folkhälsomyndighetens senaste siffror.

– När det gäller avlidna har vi kommit över 5.000 fall. En förskräckligt hög siffra jag tror ingen hade kunnat drömma om att vi skulle nå, sade statsepidemiolog Anders Tegnell under torsdagens pressträff med svenska myndigheter.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in